Військовослужбовці проводили утилізацію залишків боєприпасів / facebook.com/GeneralStaff.ua

Під час утилізації боєприпасів в районі військового складу у Балаклії Харківської області четверо військових отримали поранення.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Читайте такожПостраждалих під час вибуху під Одесою курсантів незабаром випишуть з лікарні«15 листопада о 15.20, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, до медичних закладів було оперативно доставлено четверо військовослужбовців ЗС України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Пораненим військовослужбовцям оперативно надається фахова медична допомога у повному обсязі в медичних закладах.

У Генштабі зауважили, що військовослужбовці проводили на технічній території військової частини утилізацію встановленим порядком залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням усіх заходів безпеки, у спеціально обладнаному для цього місці – котловані. Для забезпечення безпеки проведення утилізації був задіяний черговий пожежний підрозділ військової частини.

На даний час на технічній території військової частини проводяться заходи щодо впорядкування місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів.

«Місцевим жителям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці», – наголосили в Генштабі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 листопада, в районі військового складу у Балаклії Харківської області сапери підривали нетранспортабельні боєприпаси, внаслідок чого було чутно 20 вибухів.

23 березня 2017 року на військовому арсеналі поблизу Балаклії сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Вибухами були пошкоджені десятки будівель. Одна жителька Балаклії під час вибухів загинула внаслідок падіння конструкцій будинку. Правоохоронці кваліфікували подію на арсеналі як диверсію.