Генеральна прокуратура України / REUTERS

Генеральна прокуратура скерує до органів досудового розслідування 114 справ про злочини під час Революції гідності.

Про це повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«У зв’язку із закінченням строку повноважень досудового розслідування органами прокуратури 114 проваджень щодо злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013-2014 рр., будуть скеровані до органів досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Так, Державному бюро розслідувань будуть передані 50 кримінальних проваджень, Національному антикорупційному бюро – 43. Решта справ передадуть до органів Національної поліції, Служби безпеки і Державної податкової служби.

Читайте такожЗеленський про справи Майдану: винні обовязково мають отримати покарання

У ГПУ наголошують, поки не завершиться передача матеріалів справ до відповідних органів, прокурори спеціально створеного департаменту процесуального керівництва в цих кримінальних провадженнях зможуть проводити невідкладні процесуальні дії для розслідування.

Як повідомляв УНІАН, з 20 листопада прокуратура втратила повноваження розслідувати кримінальні провадження, тому всі справи щодо злочинів проти активістів Революції гідності мають бути передані до органів досудового розслідування, зокрема, до Держбюро розслідувань.

Нині у ГПУ здійснюється інвентаризація цих справ.

18 листопада директор ДБР Роман Труба повідомив, що в Бюро створено підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час Майдану. Загалом у цьому підрозділі працюватимуть близько 50 слідчих.