Протести під Нацбанком тривають вже 12-й день / УНІАН

Мітингувальники під Національним банком України, які вимагають відставки голови НБУ Якова Смолія та його заступника Катерини Рожкової, увірвалися в будівлю.

Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі Dubinsky.pro.

«Протестувальники увірвалися в Нацбанк. Поліція намагається їх витіснити. Кількість людей з кожним днем все більше. В середу буду там перед виїзним засіданням комітету в НБУ - зберу вимоги людей», - написав депутат Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Олександр Дубинський.

Як повідомляв УНІАН, раніше на сцені перед входом в НБУ учасники акції встановили імпровізовану гільйотину і принесли свинячу голову.

Читайте такожПід стінами НБУ влаштували флешмоб за відставку Смолія та Рожкової (відео)

До акції "Зупинимо корупцію в НБУ" сьогодні долучилися українські "жовті жилети" – представники металургійних підприємств з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей. Серед них – Запорізький завод "Феросплав", "Нікопольський завод", "Марганецький ГОК", "Покровський ГОК", "ДніпроАзот", "Дніпровський металургійний завод", завод "Дніпровська сталь", "Побузький феронікелевий комбінат".

Працівники обурені нищівною політикою Національного банку та вимагають сприяти розвитку важкої промисловості. Серед основних гасел: "Смолій, не грабуй народ", "Очистити злочинне керівництво НБУ", "Банківська система НБУ – економічний геноцид українців".

Працівники заводів також зазначають, що найбільші металургійні підприємства, які наповнюють державний бюджет, знаходяться на межі зупинення, а 20 тисяч людей можуть залишитися без робочих місць.