Лише 18% опитаних повністю підтримують легалізацію грального бізнесу / фото 112.ua

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, 56% українців повністю не підтримують ініціативу із легалізації грального бізнесу в Україні.

Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, проведеного в межах всеукраїнського дослідження «Думки і погляди населення (Омнібус)» з 1 по 12 грудня 2019 року.

Зокрема, на питання «Чи підтримуєте ви легалізацію грального бізнесу, 56% опитаних відповіли «повністю не підтримую», 19% підтримують таку легалізацію за умови створення спеціальних гральних зон на території України. Ще 18% опитаних повністю підтримують легалізацію грального бізнесу.

Відео дня

Читайте такожВ законопроекті щодо регулювання ринку азартних ігор непрописана система контролю за нелегальними закладами - експерти

Разом з цим, 49,7% українців повідомили, що за умов заборони грального бізнесу, все ж варто легалізувати діяльність лотерей, а 22,1% виступили за легалізацію букмекерських ставок.

52% опитаних негативно поставилися до ініціативи президента Володимира Зеленського легалізувати діяльність грального бізнесу в Україні, а 35% таку ініціативу оцінили позитивно.

В опитуванні взяло участь 2043 респонденти. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 12%, 1,4% — для показників близьких до 5%. Опитування проводилося на всій території України, окрім окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму.