В Одесі попрощалися з жертвою пожежі в коледжі \ фото: УНІАН

Сьогодні в Одесі попрощалися з 16-річним Кирилом Трофимчуком, який загинув 4 грудня під час пожежі в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Читайте такожТрагічна пожежа в Одесі: учням згорілого коледжу продовжать канікули

Як передає кореспондент УНІАН, прощання зі студентом пройшло в центрі міста - верхньому храмі Одеського кафедрального Спасо-Преображенського собору.

Відео дня

На траурну церемонію прийшло багато людей - родичі, друзі, студенти, а також громадяни, які не знали особисто цього хлопчика, але які брали участь у долі потерпілих.

Під час пожежі Трофимчук був на 5-му поверсі 6-поверхової будівлі на вулиці Троїцькій, де було заняття з вищої математики. Зі слів матері загиблого, син встиг подзвонити їй і попрощатися, сказавши, що задихається від диму.

Кирило - друга дитина, якого сім'я Трофимчуків втратила за останній час - його рідний старший брат Ілля помер від онкологічної хвороби, також у 16-річному віці.

На завтра заплановано прощання з двома загиблими під час пожежі дівчатками - Катериною П‘яночкіною і Юлією Маркіною.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

У результаті пожежі загинуло 16 осіб (з них 14 було виявлено під час розбирання завалів), постраждали більш як 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу. Крім того, в зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. Наступного дня суд помістив її під цілодобовий домашній арешт.

13 грудня в Управлінні СБУ в Одеській області заявили, що спецслужба проводить обшуки в службових приміщеннях регіонального главку ДСНС. Згідно з повідомленням, службові особи главку намагалися знищити документи про перевірку коледжу.

Зазначалося, що вилучаються матеріали, які підтверджують причетність до протиправної діяльності службових осіб. У ДСНС це спростували.

17 грудня стало відомо, що причиною загоряння стала несправність електропроводки або побутових електроприладів. 20 грудня на сесії Одеської обласної ради начальник регіонального главку Нацполіціі Олег Бех заявив, що ідентифікація шести тіл (з 14 виявлених під завалами) триває.

У зв'язку з резонансною пожежею звільнено начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та одного з його заступників Михайла Вовка.