facebook.com/MNS.GOV.UA

Одеська обласна рада просить главу ДСНС України Миколу Чечоткіна і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака через пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне звернення депутати ухвалили на сесії сьогодні, 20 грудня.

Читайте такожПожежа в Одесі: в щитовій знайшли "перемичку", що дозволяє збільшити навантаження на електромережу

Відео дня

Під час засідання сесії депутати порушили питання резонансних пожеж, які сталися в Одесі за останні два з половиною роки. Зокрема, про НП в таборі «Вікторія», в психіатричній лікарні, в готелі «Токіо Стар» і згаданому коледжі, у якому загинули 16 осіб.

Депутати заявили, що відповідальний за трагедії, насамперед, Федорчак, який, як вважають вони, не належним чином ставиться до своїх обов'язків – не проводяться відповідні перевірки в установах, не перевіряється, як годиться, техніка безпеки, погано оснащені рятувальники та ін.

За інформацією депутатів, наразі Федорчак тільки відсторонений від виконання обов'язків, і нібито перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Врешті, депутати ухвалили звернення до Чечоткіна й Авакова, в якому просять звільнити Федорчака.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

У результаті пожежі загинули 16 людей, постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Крім того, у зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

10 грудня правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі. На наступний день суд помістив її під домашній цілодобовий  арешт.

13 грудня в Управлінні СБУ в Одеській області заявили, що спецслужба проводить обшуки в службових приміщеннях регіонального главку ДСНС. Згідно з повідомленням, посадові особи главку намагалися знищити документи про перевірку коледжу.

Зазначалося, що вилучаються матеріали, що підтверджують причетність до протиправної діяльності посадових осіб. В ДСНС це спростували.

17 грудня стало відомо, що причиною загоряння стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Під час недавнього візиту до Одеси прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що буде клопотати про звільнення Федорчака.