У Переяславі-Хмельницькому 26 грудня розпочалось підготовче засідання у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова. Хлопчику поцілили в голову наприкінці травня, за кілька днів він помер у лікарні.

У справі чотири фігуранти, двоє з них - колишні працівники поліції Іван Приходько та Володимир Петровець. Підозрюють, що смертельний постріл вони зробили, коли заради забави стріляли по мішенях з вогнепальної зброї, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожВбивство дитини у Переяславі-Хмельницькому: ДБР перевірить, чи не приховували медики злочин

На засідання з’явилися всі учасники процесу, зокрема й три підозрюваних. Ще один – неповнолітній – перебуває під домашнім арештом.

Адвокат підозрюваних заявив судді про відвід, оскільки цей захисник і суддя слухають іншу справу, у якій один з підозрюваних, Іван Приходько, є потерпілим. Згідно з законодавством, клопотання адвоката вже має розглянути інший суддя. Через що суд оголосив про перерву.

Засідання з розгляду справи по суті відбудеться в інший день.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Під час пострілів вони влучили у 5-річного хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. 3 червня хлопчик від отриманих травм помер у столичній лікарні.

Спочатку поліцейським було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Після смерті дитини генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що поліцейським змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.