За словами Звіробій, у справі вона проходить як свідок / УНІАН

Волонтера Марусю Звіробій (Олена Біленька) на допиті в Державному бюро розслідувань запитували про її ставлення до президента України Володимира Зеленського.

Про це вона розповіла після допиту, передає «Українська правда».

"Що питали? Знаю я Федину, чи ні. Ну всі знають Федину. Запитували про Федину і Facebook. Ще запитували, чи є у мене негативне ставлення до Зеленського. Дуже переживати за людину, яку можуть підірвати, - це негативне або позитивне ставлення? Це філософське питання. Тому що мій батько, коли хвилюється за мене, то на мене кричить, як скажений", - сказала вона.

Відео дня

За словами Звіробій, у справі вона проходить як свідок, а сам допит відбувався у правовому полі - з нею були два адвокати, тому "прискіпатися нема до чого".

Вона додала, що її викликають ще на допит на 10 січня. Також вона припустила, що буде допит Федини і обшуки у неї.

Читайте такожЗвіробій прийшла на допит до ДБР у футболці на підтримку підозрюваних у вбивстві Шеремета (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада слідчий ДБР, оперативні співробітники Служби безпеки України та бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» проводили обшук у квартирі Звіробій. Початок слідчих дій вона сама транслювала у Facebook.

Правоохоронці прийшли у квартиру волонтерки разом з понятими і показали їй ухвалу суду, якою надано дозвіл на проведення слідчих дій. Трансляція була припинена, оскільки слідчий вимагав від Звіробій та інших присутніх віддати мобільні телефони.

В кінці жовтня народний депутат від «Європейської солідарності» Софія Федина разом зі Звіробій оприлюднили спільне звернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина і Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків для життя президента.

Федина і Звіробій наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися із Зеленським на передовій: «Там ненароком може взірватися граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову», - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини.

Депутата підозрюють у погрозі вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).

2 грудня Звіробій вже приходила до Державного бюро розслідувань, однак на допиті не була.