Михайло Панін, «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною», 1911 / Facebook, Міністерство культури, молоді та спорту України

Міністерство культури, молоді та спорту України відзвітувало про повернення картини Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною». Полотно було вивезено з України під час окупації нацистами м. Дніпра.

Читайте такожВ Лондонському музеї пошкодили картину Пікассо вартістю 20 мільйонів фунтів

«За сприяння МКМС завершився процес повернення картини відомого українського художника, незаконно вивезеної під час окупації нацистами м. Дніпра (тодішній Дніпропетровськ) 1941-1943 рр.

Відео дня

Дворічна кропітка робота завершилася передачею американським подружжям Трейсі картини в дар Україні, яка у 2017 році була заявлена до продажу на аукціоні «Potomack Сompany» (Александрія, штат Вірджинія, США)», - йдеться в повідомленні міністертва в Facebook.

Михайло Панін – український, російський та радянський живописець, писав картини на історичну та історико-революційну тематику. Робота «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною» була створена ним у 1911 році.