Костел святого Миколая в Києві / УНІАН

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявляє, що показу мод у приміщенні костелу Святого Миколая, що у центрі Києва, не буде.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЕпіфаній про перенесення дати Різдва: українці не готові до календарної реформи

Відео дня

«Показу мод у будівлі костьолу Святого Миколая, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України, не буде», - зазначив міністр.

«Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України, і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель вже надав негативну відповідь», - пояснив Бородянський.

Як повідомляли ЗМІ, в костелі Святого Миколая планувалось проведення показу мод української дизайнерки Альони Серебрової.

Довідка. Костел Святого Миколая був побудований у 1899 —1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

З лютого 1980 року перебудоване під концертний зал приміщення костьолу належить Національному будинку органної та камерної музики. На сьогодні у підвалі храму відбуваються богослужіння римсько-католицької церкви, а в основній частині - концерти.