Підозра у справі про катастрофу танкера поки ще нікому не оголошувалося / Фото УНІАН

У справі про аварію біля берегів Одеси танкера «Делфі» поки немає підозрюваних.

Читайте такожТанкер «Делфі», що зазнав аварії біля Одеси, може бути відбуксований і відремонтований

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, про це стало відомо сьогодні під час наради, в ході якої відповідну заяву зробив т. в. о. начальника регіонального главку Іван Іщенко.

Відео дня

За його словами, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України, поліцейськими вже проведено ряд необхідних оперативно-розшукових заходів.

Разом з тим, він зазначив, що підозра поки ще нікому не оголошувалася, досудове розслідування триває.

За його словами, обґрунтоване рішення по справі буде прийнято після всебічного дослідження всіх обставин події.

«В тому числі, після отримання висновку службового розслідування щодо дій екіпажу, яке зараз проводиться капітаном порту. При цьому підстави для заборони в наданні доступу до теплохода, його підняття і транспортування в органу попереднього розслідування відсутні», - сказав Іщенко.

Він уточнив, що в рамках розслідування вже отримано ухвалу суду, на підставі якого із залученням водолазів проведено його огляд. Вилучені при огляді документи та предмети долучені до матеріалів виробництва в якості речових доказів.

«Допитані всі члени екіпажу, які на момент катастрофи були на борту танкера. Щодо них призначено судово-медичні експертизи», - сказав Іщенко.

Як повідомляв УНІАН, 22 листопада 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» з трьома українцями на борту. Танкер подав сигнал лиха ще ввечері 20 листопада, коли потрапив у зону нагляду морського порту «Південний» (Одеська обл.). Пізніше в результаті негоди його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі. За даними Адміністрації морпортів, цей танкер був без вантажу. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу, які були знесилені й сильно замерзли.

Катастрофа танкера призвело до забруднення узбережжя. Зокрема, за інформацією в. о. голови Держекоінспекції України Єгора Фірсова, гранично допустимі норми були завищені в 157 раз пізніше в мерії заявили, що рівень забруднення значно знизився. Навколо танкера були встановлені спеціальні бонові загородження.

Також з'ясувалося, що у танкера були проблеми з судновими документами. В якості однієї з версій обговорювалася можливість його участі в незаконній дозаправці судів. Але Держприкордонслужба даний факт не підтвердила.

Державна служба морського та річкового транспорту України завершила розслідування за фактом аварії танкера «Делфі») біля узбережжя Одеси.