Засідання у справі «беркутівців», яких віддали під час обміну, розпочалось зі з'ясування суддями Святошинського райсуду Києва причини відсутності в залі обвинувачених.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зазначається, що у суду немає жодних офіційних документів про їхню відсутність. Усю інформацію про обмін вони дізналися лише зі ЗМІ. Крім того, до суду не надійшло рішення Апеляційного суду, який змінив "беркутівцям" запобіжний захід.

Читайте такожЛутковська про обмін: РФ не погоджувалася повертати військових без видачі екс-"беркутівців"

Під час слухання справи захисники потерпілих висловили недовіру новому складу прокурорів. Нині судді пішли до нарадчої кімнати ухвалювати рішення щодо цього.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

В рамках обміну Україна, серед інших, передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані у 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» – Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка. Суд випустив їх з-під варти під особисте зобов`язання.

Сам обмін викликав неабияку реакцію передовсім серед родичів загиблої Небесної Сотні. Вони переймалися, що відповідальні за розстріли на Майдані у 2014 році так і не понесуть покарання.

Натомість президент говорив, що фізична відсутність «беркутівців» не стане перепоною для правосуддя. І вироки можуть винести заочно.