Розслідування "НВ" спровокувало скандал з Пашинським / фото УНІАН

Колишній народний депутат Сергій Пашинський програв суд проти журналу «НВ» та його журналіста Івана Верстюка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Іван Верстюк.

Читайте такожПраворуч Пашинського: суд відпустив екс-нардепа додому

Відео дня

«Він вимагав спростування фактів про його причетність до корупційних оборудок в оборонному секторі. Він надіслав у редакцію своє фото і статтю на чотирьох сторінках, де мова йшла про „кремлівську гібридну війну“ проти нього. Пашинський вимагав своє фото на обкладинці журналу, а всередині номера — його статтю», - розповів у себе в Facebook Верстюк.

Нагадаємо, розслідування журналу "Новое Время" про корупційні схеми в оборонній сфері спровокувало скандал з Пашинським. «В матеріалі під назвою «Слупили два товарища» була описана схема з постачання на Житомирський бронетанковий завод списаних з озброєння розібраних радянських БМП-1 1980-х років випуску, закуплених у компанії Wtorplast.

Після публікації розслідування редакція «НВ» отримала вимоги спростування від юросіб, які є фігурантами статті. За словами Пашинського, стаття «НВ» була нібито «спробою дискредитації української армії та співпраці з нашими союзниками».

Пашинський також пригрозив журналістам судом, а його адвокати навідалися в редакцію «НВ» і зажадали від головного редактора Віталія Сича вибачень за публікацію, додавши, що деякі люди хочуть «рвати» НВ, але «є й інший варіант».