Вбивство викликало протести в Каховці / фото з соцмереж

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області призначив нічний домашній арешт строком на два місяці для колишнього старшого інспектора з контролю за обігом зброї Каховського відділу поліції Олександра Портного.

Про це повідомляє видання "Грати".

Портного підозрюють у спробі приховати особливо тяжкий злочин - вбивство в новорічну ніч 26-річного Володимира Чебукіна.

Відео дня

20 січня суд постановив, що Портной повинен перебувати вдома з 20.00 до 7.00.

Адвокат Портного Артем Бібік повідомив, що сторона захисту не буде подавати апеляцію на рішення суду.

"Людину звільнили з органів внутрішніх справ, вона мешкає разом з дружиною і маленькою дитиною, дружина в декреті і цілодобовий домашній арешт відразу засуджує людей до голодної смерті - хто буде працювати? Тим більше, він зараз шукає роботу", - пояснив свою позицію адвокат Бібік.

Захисник Портного також уточнив, що поліцейського ще не допитували у справі в якості підозрюваного.

Читайте такожПоліція з народом? Чому в Каховці під райвідділом палають шини

Як повідомляв УНІАН, вранці 1 січня 2020 року в місті Каховка Херсонської області 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів з рушниці у 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. 3 січня суд заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

За фактом вбивства розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

4 січня під місцевим управлінням поліції відбулася акція протесту. Місцеві жителі вимагали розслідування резонансного вбивства.

Згодом генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив групу прокурорів Офісу, які будуть координувати роботу слідчих і прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства жителя Каховки.