Через вбивство у Каховці відбувалися протести / фото із соцмереж

Одному з працівників Каховського відділу поліції Херсонської області повідомлено про підозру у приховуванні злочину через резонансне вбивство, що сталося 1 січня.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, слідством встановлено, що старший інспектор з контролю за обігом зброї Каховського відділу поліції спотворив обставини вбивства 26-річного мешканця Каховки. 

"За участю правоохоронця були штучно створені умови самооборони та приховані обставини, сліди та факт скоєння умисного вбивства, яке здійснив його товариш. Для цього поліцейський здійснив постріли у бік товариша зі зброї, що належала потерпілому, який на той час вже перебував без свідомості через отримання вогнепальних поранень", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ДБР зазначили, що через такі дії правоохоронці розглядали хибну версію вбивства з метою самозахисту. "У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 3 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк", - уточнюють у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, вранці 1 січня 2020 року в м. Каховка Херсонської області 29-річний чоловік скоїв кілька пострілів з рушниці в 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий через два дні помер. 3 січня суд заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави.

Читайте такожПісля вбивства у Каховці "полетіли голови" поліцейських

За фактом вбивства розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

На момент скоєння злочину підозрюваний відпочивав в одній компанії з працівником районного відділу поліції.

4 січня під місцевим управлінням поліції відбулася акція протесту. Місцеві жителі вимагали розслідування резонансного вбивства.

Згодом генеральний прокурор Руслан Рябошапка визначив групу прокурорів Офісу, які координуватимуть роботу слідчих та прокурорів у розслідуванні резонансного вбивства жителя Каховки.