Члена провладної партії РФ звільнили від відповідальності в Києві / РИА Новости

Дніпровський районний суд Києва звільнив від відповідальності у справі про посягання на територіальну цілісність України прихильника анексії Криму, члена російської правлячої партії «Единая Россия» Ігоря Кучерявого.

Про це в коментарі УНІАН повідомила прес-секретар прокуратури Автономної Республіки Крим Катерина Діденко.

"Він визнав свою вину в повному обсязі. Проте в судовому засіданні сторона захисту заявила клопотання про звільнення від відповідальності у зв’язку зі спливом строків давності (понад 5 років - УНІАН). В результаті суд задовольнив клопотання адвоката", - зазначила вона.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня 2019 року на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим СБУ затримала Кучерявого, відомого своєю антиукраїнською позицією.

За «заслуги» перед країною-агресором його нагороджено медаллю Міноборони РФ «За возвращение Крыма» і ювілейним знаком ФСБ РФ «Ветераны спецслужб России Защитникам Крыма и Севастополя».

Читайте такожСуд у Херсоні помістив під домашній арешт члена партії "Єдина Росія" Кучерявого

6 грудня СБУ оголосила Кучерявому підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (частина 2 стаття 110 Кримінального кодексу України).

За матеріалами кримінального провадження, у березні 2014 року Кучерявий вступив до так званої «тактичної групи Автоканал Севастополя», яка координувала діяльність блокпостів і виїзди бойовиків незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», а також активно протидіяла українським військовим.

10 грудня Херсонський міський суд помістив Кучерявого під домашній арешт на 60 діб. Перебувати під домашнім арештом Кучерявий мав в орендованій квартирі в Херсоні.