В РНБО зробили заяву щодо розслідування катастрофи літака МАУ / REUTERS

Київ очікує від іранської сторони неухильного дотримання всіх міжнародних вимог статті 26 Чиказької конвенції і Додатка 13 до неї у розслідуванні авіакатастрофи «Боїнга» МАУ. Наразі комісія з розслідування причин трагедії продовжує роботу у штатному режимі.

Читайте також"Отримали відмову": Зеленський заявив, що Іран хотів виплатити родинам загиблих в авіакатастрофі МАУ по $80 тисяч

Як повідомляється на сайті РНБО, на цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Відео дня

За його словами, українська сторона вкотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною у питанні розслідування причин трагедії та має для цього всі технічні і наукові можливості, зокрема в питанні дослідження «чорних скриньок».

«Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу та працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані, - зазначив Секретар РНБО України. - Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи й виплаті відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права».

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран перестав ділитися з Україною доказами в розслідуванні катастрофи літака МАУ.

Директор з розслідування нещасних випадків в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резайфар нібито заявив, що Тегеран більше не ділитиметься з Україною доказами, оскільки дані розслідування «злили» українським ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.