REUTERS

Іран заявив, що більше не ділитиметься з Україною доказами з розслідування збиття літака компанії «Міжнародні авіалінії України» через те, що дані розслідування «злили» українським ЗМІ.

Читайте такожІран визнав збиття українського літака саме російськими ракетами

Про це заявив директор з розслідування нещасних випадків в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резайфар, повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відео дня

За його словами, оприлюднений напередодні українськими ЗМІ запис розмови диспетчера аеропорту Тегерана з пілотом іншого літака, який заявив, що бачив ракету, яка збила літак МАУ, був частиною доказів, які іранська сторона надала українським експертам у межах спільної слідчої групи щодо аварії.

«Команда розслідування аварії українського літака вчинила дивний крок, опублікувавши секретний аудіофайл повідомлень пілота літака, який летів одночасно з українським літаком», - наголосив Резайфар.

«Ця дія українців призвела до того, що ми не ділимося з ними більше ніякими доказами», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.