24 січня суд змінив Дугарь запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт / фото УНІАН

Засідання суду щодо продовження запобіжного заходу для підозрюваної в убивстві Павла Шеремета Яни Дугарь перенесено на 14.00 4 лютого.

В суді не знайшлось апаратури для перегляду відеоматеріалів за клопотанням захисників Яни Дугарь. У зв'язку  з цим в суді було оголошено перерву.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, захисники Яни Дугарь звернулись із клопотанням для перегляду необхідних відеоматеріалів. Через це суд оголосив технічну перерву для пошуку обладнання для перегляду відео.

Відео дня

Однак з'ясувалось, що зала не облаштована для перегляду відео, але через пізню годину змінити залу проведення судового засідання було неможливо.

Через це суддя Писанець оголосив перерву у засіданні до 14.00 4 лютого.

Перед цим Печерський райсуд Києва не задовольнив клопотання адвокатів однієї з підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь про відвід прокурору у справі Сергію Зузаку.

Захисники звинувачували Зузака в упередженості.

Читайте такожСправа Шеремета: прокуратура намагалася продовжити запобіжний захід Антоненку

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, та Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський райсуд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

Сьогодні, 3 лютого, Печерський райсуд Києва не задовольнив клопотання захисників Кузьменко про зміну їй запобіжного заходу з тримання під вартою на будь-який інший.

24 січня суд змінив Дугарь запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт. Він діє до 8 лютого.