Арсен Аваков / REUTERS

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсує запуск, вірогідно, навесні цифрового образа паспорта громадянина України, який можна буде застосовувати для отримання низки послуг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час презентації та запуску мобільного додатку «Дія», що відбулася сьогодні в Києві.

Читайте такожЗеленський хоче, щоб українці голосували на виборах за допомогою смартфонів

Відео дня

«Незабаром, як сказав президент, ми презентуємо новий революційний сервіс – цифровий образ паспорта громадянина України… Це поки не система, це буде система для кожного з вас, я вважаю, що навесні. Це – складний процес. Потрібна верифікація та захист. Але ми це зробимо», – сказав він.

Аваков пояснив, що цифровий паспорт працюватиме через мобільний додаток «Дія» і дозволить посвідчувати особу під час медичного обслуговування; банківських операцій; під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, послуг на пошті; під час подорожей залізничним, повітряним транспортом в межах країни на підтвердження особи на запит поліції та правоохоронців; під час придбання товарів у магазині; при вході в адміністративні будівлі тощо.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 лютого, президент України Володимир Зеленський заявив про запуск мобільного додатку «Дія».

За словами президента, відтепер 9 мільйонів українців зможуть користуватись посвідченням водія і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своїх смартфонах.

Міністерство цифрової трансформації раніше заявило, що має намір запустити портал цифрової держави «Дія» («Держава в смартфоні»), який поєднуватиме в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам і бізнесу. У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг у цифровий формат, а за три роки Україна увійде до топ-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

Гончарук назвав реалізацію програми «Держава в смартфоні» однією з найпріоритетніших для уряду.