Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів НАТО/ фото УНІАН

Україна відповідає критеріям для приєднання до Програми розширених можливостей НАТО.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, на цьому сьогодні наголосив міністр оборони України Андрій Загороднюк під час робочого сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади за участю генерального секретаря НАТО.

«Наші партери по НАТО знають, що приєднання до програми Партнерства розширених можливостей НАТО (Enhanced Opportunity Partnership) є абсолютним пріоритетом для України. Україна зробила значний прогрес у впровадженні стандартів Альянсу і вже відповідає військовим критеріям для приєднання до Програми. Ми готові і наразі є чудове вікно можливостей», - зазначив Загороднюк.

Відео дня

Читайте такожЗагороднюк розповів, про що домовився з міністрами оборони країн Європи

Він також акцентував увагу на тому, що приєднання України до Програми є ключовим елементом у посиленні Європейської безпеки та поглибленні співробітництва й партнерства.

Крім того, Загороднюк наголосив, що Україні є що запропонувати Альянсу. «Серед напрямків міністр виокремив продовження участі українських військових в операціях під егідою НАТО, обмін досвідом, отриманим під час протистояння російській агресії на сході України, включаючи гібридну складову, обмін розвідданими, а також забезпечення безпеки в акваторії Чорного моря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очільник оборонного відомства закликав партнерів розглянути заявку України на участь у Програмі та підтримати це рішення.