На літак чекає санітарна обробка / Скріншот

Літак авіакомпанії SkyUp Airlines, що доставив громадян України та іноземців до Харкова з Китаю, пройде спеціальну санітарну обробку.

Про це повідомив на сторінці у Facebook співвласник авіакомпанії Олександр Альба.

За його словами, ця процедура включатиме дезінфекцію салону, кабіни пілотів, багажного відсіку тощо. Для того, щоб повністю виключити можливість зараження буде замінено фільтр системи кондиціонування.

Відео дня

"Також буде дезінфіковано місце стоянки і трап", - уточнив Альба.

"Коли постало питання про евакуацію українців, які застрягли в Китаї, ми відгукнулися на прохання уряду здійснити рейс, бо віримо, що у подібних ситуаціях синергія зусиль свідомих громадян, держави та приватного сектору здатні принести найкращий результат. Жодних альтернатив не було", - додав він.

Читайте такожЗаспокоювати жителів Нових Санжар через евакуацію з Китаю приїхав Аваков (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого вилетів до Харкова. За даними МОЗ, на борту літака перебували 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків. Вони вже пройшли паспортний контроль та будуть доправлені на територію медичного центру "Нові Санжари" (Полтавська область). Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.