У міжнародному аеропорту міста Харків співробітники Держприкордонслужби забезпечили прикордонне оформлення 94 осіб, які прибули спецрейсом з Китаю.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зазначається, що на борту літака, окрім 22 осіб – членів екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, прилетіли 72 пасажири.

Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїля).

Читайте такожСтало відомо, що робитимуть з евакуйованими з Китаю у разі виявлення в них симптомів застуди

Вказується, що інформацію про осіб, які прибули в Україну, прикордонники отримали завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту.

«Біля трапу літака інспектори прикордонного контролю лише провели ідентифікацію осіб та проставили відмітки в паспортні документи іноземців. Прикордонний контроль здійснювався у захисному спорядженні з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у відокремленій зоні летовища», - зазначають у ДПСУ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами Укаїни та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого вилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

З Харкова евакуйованих людей буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари». Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.