Аваков розповів про санаторій в Нових Санжарах / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що санаторій в Нових Санжарах (Полтавська область) найбільш відповідав всім необхідним критеріям для розміщення українців, евакуйованих з Китаю через коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Аваков заявив у Нових Санжарах, куди він прибув поспілкувався з місцевим жителями, які протестують проти розміщення українців у місцевому закладі.

За його словами, для поселення евакуйованих з Китаю українців розглядали 16-18 санаторіїв, але об'єкт у Нових Санжарах найкраще підійшов під усі критерії.

Відео дня

Зокрема, в санаторії в Нових Санжарах - ізольована система каналізації.

«Якби вода йшла в загальний колектор, то ваш санаторій не підійшов би, а тут - в ємкість. Її знезаражують потім ... І санаторій у вас окремо стоїть від усіх будівель», - сказав Аваков.

Читайте такожНовосанжарські депутати виступили категорично проти приїзду українців з Уханя

Однак місцеві жителі заявили, що санаторій знаходиться безпосередньо у населеному пункті і не ізольований від інших житлових будинків.

«У нас немає, як в Австралії санаторію на острові. Це вони своїх людей з Китаю туди поселили. А Франція в такий самий санаторій поселила», - відповів Аваков на заяви протестувальників.

У відповідь місцеві жителі висловлювали претензії з приводу того, що населення і місцеві органи влади нібито не були проінформовані про ситуацію наперед.

Як повідомляв УНІАН, у селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, вони блокували дорогу міжрегіонального значення.