Аваков упевнений, що протести на Полтавщині скоро закінчаться / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який приїхав у Нові Санжари (Полтавська область) поспілкуватися з протестувальниками місцевими жителями, прогнозує, що протест припиниться до кінця сьогоднішнього дня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр заявив під час спілкування з мешканцями Нових Санжар.

«Сьогодні ввечері, думаю, все припиниться, коли заспокоїться нервова система у людей і люди переконаються, що всі процедури здійснені, що все проводиться правильно», - сказав Аваков.

Відео дня

Він запевнив присутніх, що евакуйованих з Китаю українців поселили в корпус санаторію, який буде повністю заблоковано.

«Охороняти корпус буде Нацгвардія. В середину нікого не пустимо. 14 днів вони не будуть виходити. Там з ними будуть тільки три медики і поліція. Їжу їм будуть передавати, а розносити вони будуть самі», - повідомив Аваков.

Читайте такожНовосанжарські депутати виступили категорично проти приїзду українців з Уханя

У відповідь деякі місцеві жителі висловлювали невдоволення і обіцяли, що будуть лягати під колеса автобусів, проте міністр заявив, що не допустить протиправних дій.

Як повідомляв УНІАН, раніше Аваков заявив, що для поселення евакуйованих з Китаю українців розглядали 16-18 санаторіїв, але санаторій у Нових Санжарах найкраще підійшов під усі критерії.

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття в медцентр Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, вони блокували дорогу міжрегіонального значення.