Евакуйовані з Уханя українці показали, чим годують їх на час обсервації у медцентрі  "Нові Санжари" на Полтавщині.

Відео у Youtube опублікував один з евакуйованих.

Сьогоднішнє меню складалось з салату із буряка, яєць, хліба з маслом.

Читайте такожУ страху очі великі. Три міфи про евакуацію українців з Китаю

Крім того, евакуйованим як гарнір подали сосиски з гречкою. Також передали сік.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян України та іноземців.

Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки. Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю.

На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду. Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах.

За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Також вчора ввечері міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, заявила, що 14 днів перебуватиме в обсервації разом з евакуйованими з Китаю громадянами.