Круїзний лайнер Diamond Princess / REUTERS

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сподівається, що усі госпіталізовані українці з круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на карантині у Японії через коронавірус, одужають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПристайко надеется, что все госпитализированные украинцы с лайнера Diamond Princess поправятся

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав журналістам. «Станом на сьогодні нам відомо про українського громадянина, який вилікувавшись, вийшов із військового госпіталя в Йокогамі. Ми дуже щасливі за цього громадянина. Є ще декілька українців, які також перебувають у цій лікарні до цього часу. Я сподіваюсь, що з ними все буде нормально», - висловив сподівання Пристайко.

Відео дня

Він додав, що українське консульство відслідковує ситуацію. «Їхній стан здоров'я задовільний, і в принципі, ми всі сподіваємося, що всі вийдуть здорові».

«Так само більше 20 людей зараз перебувають на лайнері в порту міста Йокогама і очікують завершення періоду (карантину). Як тільки період закінчиться - тоді ці люди будуть вільні їхати, куди хочуть, продовжувати свою роботу (а вони є членами команди цього лайнера) або повернутись в Україну», - зауважив Пристайко.

Окремо він сказав, що українське консульство в Китаї постійно підтримує зв'язок з українцями. «Ми готові до евакуації, як тільки буде в цьому потреба або готовність цих громадян», - запевнив Пристайко.