Росіянин має відзнаки від Держдуми РФ, Путіна і Московської обласної думи / dpsu.gov.ua

Співробітники Держприкордонслужби відмовили у в’їзді в Україну росіянину, який мав відзнаки силових структур та медаль «За возвращение Крыма».

Як повідомляє Державна прикордонна служба, громадянина РФ вчора зупинили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».

Читайте такожУ Зеленського розробили перший варіант концепції перехідного правосуддя для Криму і Донбасу

Відео дня

Він прилетів рейсом з Мінська в аеропорт «Жуляни».

Під час заходів прикордонного контролю росіянин 1965 року народження заявив, що прибув з приватною метою, а також має провести переговори щодо видобування граніту. Крім того, він повідомив, що є гендиректором одного з російських ливарно-механічних заводів.

Проте у ході додаткової перевірки прикордонники встановили, що дана особа є членом політичної партії «Единая Россия», представником громадської ради при МУ МВС РФ в м. Ногінськ, має відзнаки від президента і Держдуми РФ, Московської обласної думи, МЗС та силових структур, зокрема медаль «За возвращение Крыма».

За результатами прикордонного контролю охоронці кордону відмовили іноземцю у пропуску через кордон та заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки в інтересах забезпечення національної безпеки України. Про дану особу також було поінформовано підрозділи СБУ.

Того ж дня росіянина повернули зворотнім рейсом до Мінська.

Як повідомляв УНІАН, херсонські прикордонники заборонили на три роки в'їзд до України громадянці РФ, яка раніше незаконно відвідувала окупований Крим через закриті пункти пропуску.