Мати та бабуся обливали дівчинку холодною водою за температури +4 градуси / Фото: Нацполіція

В Херсоні працівники поліцейської мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства ГУНП врятували від неадекватних родичів 6-річну дівчинку.

Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

Читайте такожПобиття дитини у Полтаві: дівчинку забрали від батьків (відео)

Відео дня

Вранці мати з бабусею вивели дитину в одній спідній білизні на вулицю та стали обливати холодною водою за температури повітря лише +4.

До поліції зателефонували сусіди, коли почули крики дитини, яку облили холодною водою. Картина, яку побачили поліцейські, шокувала. Дівчинка була майже без одягу, змерзла і брудна, не могла говорити від холоду. Дитину одягнули та заспокоїли.

Як зазначається, мати з бабусею поводилися неадекватно, кидалися на сусідів та несли нісенітницю. Поліцейські повідомили про подію службу у справах дітей та викликали на місце лікарів. Поліцейські та соцпрацівники оглянули будинок родини, де не було нормальних умов для проживання дитини. Оселя не опалювалася, світла не було, всі стіни у цвілі, в кімнатах стояв сморід, продуктів харчування теж не було.

Поспілкувавшись з 36-річною матір’ю і 64-річною бабусею, лікарі виявили у них ознаки психічного розладу і госпіталізували. Зважаючи на загрозу життю і здоров’ю дитини, поліцейські разом з працівниками служби у справах дітей склали акти про вилучення дівчинки з родини та помістили її в притулок.

Після проведення всіх необхідних обстежень та перевірок буде вирішуватися питання подальшої долі дівчинки, а також спроможності її матері та бабусі виховувати дитину.