За даними слідства, житель столиці встановив зв'язок з проросійським громадським рухом, який використовується спецслужбами РФ / instagram.com/securityservice_ukraine

У Києві співробітники Служби безпеки України заблокували діяльність пропагандиста, який поширював через інтернет сепаратистські заклики та ідеї так званого «руського миру».

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

За даними слідства, житель столиці встановив зв'язок з проросійським громадським рухом, який використовується спецслужбами РФ для ведення інформаційної війни проти України. За завданням кураторів він розміщував у мережі Інтернет матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні.

Відео дня

Читайте такожКонтррозвідники затримали агента ФСБ з Миколаївщини

За проведену роботу агітатор отримував кошти на банківські картки фінансових установ РФ, додають у СБУ.

За результатами процесуальних заходів правоохоронці виявили матеріали, що підтверджують зв’язок інтернет-пропагандиста з проросійськими громадськими об’єднаннями, банківськими установами РФ, а також журналістське посвідчення одного з російських видань.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.