Смерть 59-річної жінки від COVID-19 було встановлено офіційно / фото УНІАН

На Сумщині донька померлої в Конотопській центральній районній лікарні жінки, в якої офіційно було встановлено смерть від COVID-19, оприлюднила довідку з вірусологічної лабораторії ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України», яка свідчить про те, що ПЛР-тест матері був негативним.

Про це Альона Приходько (донька померлої – УНІАН) повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У довідці, виданій установою 31 березня, сказано, що відбір біоматеріалу у 59-річної Олени Грищенко, жительки села Козацьке Конотопського району, відбувся 29 березня, а результат дослідження методом ПЛР на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV – «негативний».

Відео дня

Також Приходько наголосила, що з померлою матір’ю їй не дозволили попрощатися, сама вона через «пусті обвинувачення» потрапила «під загальне цькування», а знайомі почали відвертатися.

Окрім того, вона звинуватила Конотопського міського голову Артема Семеніхіна нібито в розсіюванні паніки та використанні неперевіреної інформації.

«…Він сіє паніку, робить піар і славу на чужому горі, використовує неперевірену або і взагалі вигадану власною уявою інформацію і несе її в маси, розголошує фейк на всю країну», – написала Приходько.

Під її дописом користувачі написали велику кількість коментарів. Серед них є й доволі агресивні, в тому числі на адресу Семеніхіна та кореспондентки «ТСН», яка готувала репортаж про другий летальний випадок від COVID-19 в Сумській області.

Водночас Семеніхін оприлюднив у Facebook ряд документів, що підтверджують смерть 59-річної жительки с. Козацьке саме від коронавірусу. Серед них – і довідка Сумського обласного лабораторного центру, схожа на ту, що її оприлюднила Приходько.

«Ось відповідь тим, хто від страху, чи під впливом інших суб’єктивних чинників, пише бруд та фейки в Інтернеті стосовно другої померлої жінки від коронавірусу», – наголосив Семеніхін.

На цій довідці від 29 березня зазначено, що відбір біоматеріалу Грищенко відбувся 28 березня, а в результаті дослідження було виявлено COVID-19.

Окрім різних дат, на обох документах ще й різні реєстраційні номери, а от підпис під обома довідками дуже схожий.

У коментарі кореспонденту УНІАН Семеніхін повідомив, що готує до правоохоронних органів дві заяви.

«Перша – з приводу недостовірної інформації від Сумського лабораторного центру, що видав дві протилежні довідки, оприлюднення яких збурили громаду в непростий час карантину. Іншу – про погрози журналістці, адже дехто закликав навіть «спалити» її», – заявив Семеніхін.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня у Конотопі Сумської області зафіксували другу смерть від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За інформацією в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру Володимира Збаражського, попередньо, померла 59-річна жінка заразилася в інфекційному відділенні Конотопської центральної районної лікарні, де вона перебувала в одній палаті із 78-річною ворожкою із с. Козацьке Конотопського району, яка померла від коронавірусу 25 березня.