Президент України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що інституція Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повинна розвиватися відповідно до вимог часу. «Ми маємо підвищити її значення і посилити вплив рекомендацій на прийняття рішень у державі», - сказав Президент вчора у своєму виступі на урочистостях з нагоди 10-річчя утворення в Україні інституції Уповноваженого з прав людини та 60-річчя Загальної декларації прав людини.

Урочистості відбулися сьогодні в Національній опері України, повідомляє прес-служба Президента України.

В.ЮЩЕНКО підкреслив, що за десять років свого існування «інституція Омбудсмана довела свою необхідність і ефективність, стала органічною частиною системи правового захисту в Україні». «Завдяки цьому десятки тисяч громадян змогли захистити свої права», - підкреслив Президент.

Відео дня

Глава держави наголосив, що демократичний розвиток нашого суспільства ставить перед Омбудсманом нові вимоги. За його словами, ця інституція має стати більш доступною для громадян, отримати нові обов`язки та повноваження.

Президент також переконаний, що на часі розвиток структури представництв Уповноваженого в регіонах. «Кожен має отримати реальну можливість звернутися до найближчого представника Обмусдмана хоча б на рівні обласного центру. За моїм дорученням буде надано відповідну підтримку з боку місцевих адміністрацій», - запевнив глава держави.

«Я переконаний, що спільними зусиллями ми укорінимо в українському суспільстві європейські цінності та правові стандарти. Вірю, що Омбудсман і надалі залишатиметься активним і дієвим захисником прав людини», - сказав В.ЮЩЕНКО.

В урочистостях з нагоди 10-річчя утворення в Україні інституції Уповноваженого з прав людини та 60-річчя Загальної декларації прав людини взяли участь представники міжнародних організацій та омбудсманів, а також інших національних інституцій з прав людини із 43 країн світу. Серед них - Координатор системи ООН в Україні Френсіс Мартін О`ДОННЕЛЛ.