REUTERS

Донецький міський суд Ростовської області Росії 30 липня почне розглядати кримінальну справу української льотчиці Надії Савченко.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Донецького міського суду (Ростовська область) Тетяна Дієва.

Читайте такожСавченко під конвоєм доставили в Ростов-на-Дону

Відео дня

«Постановою судді Донецького міського суду Ростовської області від 21 липня 2015 р. призначено попереднє слухання у кримінальній справі стосовно Савченко Н. В. на 30 липня 2015 року об 11 годині 00 хвилин», - сказала Дієва.

Вона наголосила, що відповідно до частини 1 статті 234 КПК РФ попереднє слухання проводиться суддею одноособово у закритому судовому засіданні за участі сторін.

Як повідомляв УНІАН, Савченко минулого літа викрали терористи на Донбасі, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. Водночас, за даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

Московський міський суд 10 червня 2015 року за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту Савченко до 30 вересня.

Читайте такожСавченко заявила, що ФСБ може не пустити її родичів та свідків у справі до неї в СІЗО

Заступник генпрокурора РФ Віктор Гринь затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі. Її звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених п. п. «а», «е», «ж», «л» ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство) і ч. 3 ст. 30, п. п. «а», «б», «ж», «л» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство). Справу направлено для розгляду по суті до Донецького міськсуду Ростовської області.

16 липня Савченко звернулася до Генпрокуратури РФ із проханням перенести розгляд її справи із суду Донецька. Савченко зазначила, що проведення суду в безпосередній близькості до зони конфлікту на Донбасі небезпечно для неї, її адвокатів та сім'ї.