Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) відклала затвердження нових роздрібних цін на газ для населення до наступного засідання 24 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення комісія ухвалила на своєму засіданні у четвер, 17 квітня.

Затвердження тарифів було перенесено у зв`язку з невирішеністю ряду процедурних питань, повідомив під час відкритого засідання представник НКРЕ.

Відео дня

Під час відкритого засідання НКРЕ керівник управління соціального захисту населення об`єднаних профспілок Галина ГОЛЕУСОВА звернулася до комісії з проханням протокольно зафіксувати в сьогоднішньому рішенні зобов`язання уряду, згідно з п.4.9 Генеральної угоди Кабінету Міністрів України, об`єднаних профспілок і працедавців на 2008-2009 рр., погоджувати з профспілками підвищення цін і тарифів для населення.

У свою чергу член НКРЕ Сергій МЕРКУШОВ повідомив, що в даний час на розгляд профспілок вже направлено переглянуті і уточнені розрахунки роздрібних тарифів на газ для населення.

“Ми провели вже перші консультації із зацікавленими сторонами, у тому числі і з об`єднаними профспілками. Виникло декілька питань з уточнення розрахунків. Зараз управління (управління цінової політики в нафтогазовому комплексі НКРЕ - УНІАН) і НАК “Нафтогаз” фактично ці матеріали підготували і передали на розгляд профспілок”, - сказав С.МЕРКУШОВ.