Сенцов и Кольченко / twitter.com/antony_mon

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів його адвокат Олександр Попков.

Адвокат зазначає, що після того, як Афансьев відмовився відповідати на запитання оперативника ФСБ, той розлютився і сильно вдарив ззаду по гомілці.

facebook.com/alexander.popkov.7

"В середу, 12 серпня я відвідав в СІЗО-1 р. Ростова-на-Дону Геннадія Афанасьєва, засудженого по справі Олега Сенцова. Він розповів, що 06 серпня до нього в СІЗО ФСБ приходив той самий оперативник ФСБ, який відвідував його в Північно-Кавказькому окружному військовому суді. Вимагав зізнатися, хто його змусив відмовитися від свідчень проти Сенцова. Гена з ним не розмовляв, читав про себе молитви. Оперативник розлютився і сильно вдарив ззаду по гомілці", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАдвокати Сенцова і Кольченка подали клопотання про відвід суду

facebook.com/alexander.popkov.7

"Я звернувся в Громадську Спостережну комісію Ростовської області. Юрій Блохін та Олег Полікарпов відгукнулися на моє прохання. Сьогодні вони відвідали Афанасьєва, зафіксували на фото вже зникаючу гематому. Крім того, медики СІЗО-1 підтвердили діагноз своєю довідкою і направили документи в Слідчий Комітет", - заявив адвокат.

Читайте такожAmnesty International: Росія повинна зняти звинувачення проти Сенцова і Кольченко та розслідувати застосування тортур

facebook.com/alexander.popkov.7

Раніше УНІАН повідомляв, що один із ключових свідків звинувачення у справі українського режисера Олега Сенцова Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти нього і заявив, що раніше свідчив під тиском.

Перед цим, інший свідок звинувачення Олексій Чирній, так само як Геннадій Афанасьєв визнав свою провину і засуджений на 7 років у колонії суворого режиму, відмовився давати додаткові свідчення і лише підтвердив усі попередні свої свідчення.

Читайте такожСенцов на суді: співробітники ФСБ душили мене пакетами і били кийками, вимагаючи дати "правильні" свідчення

Також наголошується, що днями Геннадій Афанасьєв був етапований з Ростова-на-Дону.