Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні після церемонії складання присяги новими поліцейськими Одеси.

Президент наголосив, що ключовим завданням поліцейських є довіра людей.

«Я впевнений, що одеська поліція повторить успіх київських побратимів. Вже сьогодні 80% киян твердо довіряють поліцейському у новій формі. Вони знають, що у поліцейського вони знайдуть захист, допомогу, підтримку, закон і Конституцію. Впевнений, що така доля чекає і на одеську поліцію… Мені приємно, що у Києві десятки людей шикувались у чергу, аби сфотографуватись з поліцейським, що є ще одним найбільшим доказом авторитету та підтримки», - наголосив глава держави.

Відео дня

Президент також зазначив, що в Одесі на одне місце поліцейського претендувало 12 осіб.

Читайте такожЗ сьогоднішнього дня в Одесі фактично ліквідували ДАІ - Шкіряк

Порошенко наголосив, що київська поліція зарекомендувала себе своєю непідкупністю та принциповістю. «Впевнений, що сьогодні ця доля чекає і на Одесу… Вас будуть спокушати, давати більше, ніж ви зможете заробити за місяць, але якщо візьмете один раз, втратите самоповагу і повагу до вас назавжди. Дорогі друзі, бажаю вам успіхів у нелегкій службі задля захисту життя, здоров’я і законних інтересів одеситів. Вірю, що ви не осоромите високе звання українського поліцейського. Адже довіра, яку отримали ваші колеги у Києві – найбільший скарб, який важко зібрати і легко втратити», - сказав глава держави.

Читайте такожПорошенко: Україна готова захищатися не тільки на суші, але і на морських рубежах

Як раніше повідомили УНІАН у головному управлінні МВС в Одеській області, близько 100 співробітників нової патрульної служби 25 серпня починають патрулювати вулиці.

Сьогодні в Одесі президент України Петро Порошенко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняли присягу близько 400 патрульних поліцейських.