mvs.gov.ua

Про це заявив віце-прем'єр України, голова прав комісії з розслідування аварії судна Геннадій Зубко, передає ТСН.

Рятувальники хочуть переконатися, що на судні дійсно перебували 36 осіб, як це було заявлено капітаном, а не більше, повідомив він.

Читайте такожКапітану затонулого в Затоці катера загрожує до 10 років в'язниці

Відео дня

"Зараз прийнято рішення комісії, не чекаючи дозволу власника судна, яке зараз перебуває за півтора кілометра від берега, продовжувати рятувальну операцію. Підняти це судно, транспортувати його до берега і переконатися ще раз, що дійсно та кількість людей, яка є, зі слів капітана, на борту, є такою, тому що ми сьогодні не впевнені, що там ще хтось на судні не залишився", - сказав Зубко.

Глава комісії також додав, що рятувальна операція закінчиться тоді, коли судно буде відбуксоване до берега.

Крім того, віце-прем'єр подякував рятувальникам, які, за його словами, запобігли збільшенню кількості загиблих.

Читайте такожПостраждалі пасажири катера "Іволга" розповіли подробиці трагедії

"З моменту виникнення ситуації о 15:38 і до моменту госпіталізації до Білгород-Дністровської обласної лікарні минуло 2 години 40 хвилин. О 18.20 вже були госпіталізовані. Час, за який було врятовано постраждалих, був мінімальний у всіх інструкціях", - зазначив він.

Зубко додав, що завдяки злагодженій роботі ДСНС, морського рятувального центру та інших служб вдалося запобігти збільшенню смертей, тому що температура води була низькою (10-12 градусів) і довго б там люди не протрималися.

Як повідомляв УНІАН, аварія катера "Іволга" сталася 17 жовтня близько 15:30 в Затоці Одеської області. За останніми даними, загинули 14 з 36 пасажирів.