Су-30 / igor113.livejournal.com

Про це повідомляє "РИА Новости".

"У відповідності з планом переозброєння ЧФ на нові зразки військової техніки до 2016 року Морська авіація флоту отримає ще кілька літаків Су-30СМ. Також в січні наступного року 20 чорноморських льотчиків пройдуть перепідготовку на нові типи літаків", - підкреслив Воскресенський.

Читайте такожЧубаров: Росія штучно заселяє окупований Крим росіянами

Відео дня

Також він зазначив, що в даний час завершується переозброєння на Су-30СМ штурмової авіаційної ескадрильї окремого морського штурмового авіаційного полку (приблизно 16 літаків) ЧФ. Паралельно з прибуттям нових винищувачів оновлюється арсенал засобів повітряного ураження, які здатні застосовувати сучасні літаки.

Читайте такожСім заводів окупованого Криму працюватимуть на оборонку Росії

"З початку року льотчики морської авіації ЧФ освоїли вісім нових винищувачів. В ході різних навчань Су-30СМ в Криму виконували стрільби некерованими ракетами та бомбометання по різним типам цілей, довівши свою високу ефективність", - повідомив представник прес-служби ЧФ.

Довідка. Двомісний багатоцільовий винищувач-перехоплювач Су-30СМ призначений для управління груповими бойовими діями при завоюванні "панування в повітрі", знищення десантів умовного противника в повітрі, а також для ведення повітряної розвідки та знищення наземних і надводних цілей.