Політологи застерігають політиків від продовження підкупу виборців для отримання бажаних результатів на виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання круглого столу в Києві заявив директор Центру політичного аналізу Володимир ФЕСЕНКО.

«Якщо цю тенденцію не зупинити, то це загрожує процедурі демократичних виборів у країні», - сказав він, коментуючи попередні результати виборів міського голови і депутатів Київради, що відбулися вчора в Києві.

Відео дня

В.ФЕСЕНКО також висловив думку, що підкуп виборців став основною позицією для деяких політичних сил, які ставили перед собою мету потрапити в Київраду.

При цьому він зазначив, що Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ і його команда практично не користувалися такою схемою, оскільки мали й без того достатньо сильні позиції.

У свою чергу, представник громадянської мережі «Опора» Ольга АЙВАЗОВА заявила, що київські вибори продемонстрували, що самоврядування в Україні живе окремо від політики центральної влади.

Водночас, вона висловила великі сумніви щодо того, що «новий мер і його команда виконуватимуть те, що задекларували». А політичні сили, які прийшли в Київраду, на її думку, «й далі експлуатуватимуть Київ».