Росіяни показали недійсні паспорти окупованого Криму / dpsu.gov.ua

12 громадян Росії намагалися потрапити до України, пред’явивши на кордоні паспорти тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

На пункті пропуску "Морський порт Південний" у Южному під час оформлення судна під прапором Ліберії прикордонники виявили 12 членів екіпажу, які були громадянами Росії.

Відео дня

Чоловіки пред’явили недійсні документи реєстрації окупованого Криму. Цим іноземцям прикордонники заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.  

Читайте такожСБУ дозволила відвідувати Україну двом іспанським журналістам з чорного спискуВідповідно до ст. 9 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.

Будь-який акт (рішення, документ), виданий такими органами та/або особами, є недійсним і не створює правових наслідків, пояснюють прикордонники.

Водночас повідомляється про ще одну спробу росіян перетнути кордон України.

23 липня в пункті пропуску "Шегині" (Львівська область) у прикордонників виникли сумніви щодо приналежності документа одному з пасажирів мікроавтобуса.

"37-річний чоловік прямував до Польщі. Правоохоронці з’ясували, що паспорт громадянина Греції пред’явнику не належить, також документ виявся підробленим. Згодом іноземець повідомив, що він є громадянином РФ", – йдеться у повідомленні.

Чоловіка доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП та за ч. 4 ст. 358 ККУ.