youtube.com

Зокрема, як повідомляє прес-центр СБУ, у Дружківці СБУ спільно з поліцією затримала бойовика "ДНР".

Зловмисник приєднався до терористів у квітні 2014 року, за гроші та зі зброєю чергував на блокпостах сепаратистів, перевіряв документи у громадян.

Під час наступу українських військ він не захотів разом з іншими терористами відступати до Донецька і залишився в місті, переховуючись від правоохоронців у родичів.

Читайте такожУ Донецькій області будуть судити "контррозвідника МДБ ДНР"

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України. Затриманому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Крім того, у Костянтинівці СБУ затримала інформатора "ДНР".

За твердженням затриманого, він ще у січні 2014 року за рекомендацією товаришів, що зараз воюють на боці "ДНР", створив у соціальній мережі групу, де поширював антиукраїнську пропаганду. За це він, як він стверджує, отримував 1200 доларів на місяць.

Також чоловік збирав інформацію про переміщення українських військ.

Читайте такожНа Луганщині затримано терориста, що здавав "командирам" проукраїнських мешканців (відео)

"Періодично прихильник "руського міра" виїжджав до Донецька, де отримував інструкції від представника фейкової спецслужби терористів "МДБ" на прізвисько "Сокіл", - зазначає СБУ. 

Матеріали документування протиправної діяльності зловмисника передано до поліції для відкриття кримінального правопорушення за ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) КК України.

sbu.gov.ua
sbu.gov.ua