Восени цього року кількісного скорочення призову на строкову військову службу до лав Збройних сил України не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ.

За його словами, це обумовлене тим, що через недофінансування Міноборони сьогодні не може виконати у повному обсязі одне зі своїх пріоритетних завдань – Перспективний план переходу ЗСУ на комплектування військовослужбовцями за контрактом на 2008 – 2011 роки.

Відео дня

“Протягом першого півріччя 2008 року через обласні військові комісаріати та територіальні центри комплектування було прийнято на військову службу за контрактом 3 тис. 39 осіб. Це є 60% від запланованого. У той же час, за цей же період службу залишило 1 тис. 778 контрактників”, - зазначив Ю.ЄХАНУРОВ.

Серед основних причин непривабливості професійної служби в ЗСУ на даний час глава Міноборони назвав низький рівень грошового забезпечення військовослужбовців (середня зарплатня солдатів і сержантів становить 850-1000 грн – УНІАН), невирішеність питання їхнього харчування за рахунок державних коштів, проблеми із забезпеченням контрактників житлом.

“За таких умов ми не можемо восени цього року зменшити кількість призовників на строкову військову службу”, - підсумував Ю.ЄХАНУРОВ.