СБУ

Як повідомили УНІАН у прес-групі Управління СБУ в Миколаївській області, затримання відбулось 3 червня.

Читайте такожСБУ відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі

"При затриманні спецслужби були змушені застосувати зброю", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що під час першого етапу спецоперації правоохоронці затримали двох помічників заступника губернатора у центрі Миколаєва після отримання хабара у розмірі 80 тис. доларів. Гроші були частиною суми у 92 тис. доларів, яку чиновники вимагали від підприємця за сприяння у оформленні документів на видобуток корисних копалин.

На другому етапі операції співробітники СБУ та прокуратури провели санкціоновані обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, у тому числі в маєтку першого заступника губернатора Романчука.

"Високопосадовець зберігав вдома валізу з 300 тис. доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок", - зазначили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Першого заступника губернатора та заступника голови однієї райдержадміністрацій Миколаївщини затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте такожУ Службі безпеки спростовують повідомлення ООН про тортури над затриманими в "ЛНР" і "ДНР"

Тривають невідкладні слідчі дії.

Військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Романчука етапували до ізоляторя тимчасово тримання міста Одеси.

Він опубліковав фото з валізою доларів, німецькими хрестами і ювелірними виробами з місця обшуку.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 3 червня, голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков відсторонив свого першого заступника Романчука і переклав його повноваження на заступника голови ОДА В'ячеслава Боня. Про затримання Романчука вчора повідомляв Анатолій Матіос. Проте тоді в СБУ цю інформацію спростували.