Одесса / hram-ua.com

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, співробітники поліції отримали інформацію про те, що місцева мешканка шукає людей, які б здійснили розбійний напад на ломбард у Суворовському районі міста, в якому вона працює.

За словами в. о. начальника Суворовського відділу поліції Сергія Іващенка, пізніше з'ясувалося, що таким шляхом жінка вирішила повернути власні золоті прикраси, які раніше заклала і не мала можливості викупити.

Читайте такожВ Одесі поліцейські затримали чоловіка, в автомобілі якого виявлено арсенал зброї

Відео дня

Для викриття зловмисниці та запобігання скоєнню злочину, було прийнято рішення інсценувати розбій. Як виконавців залучили працівників кримінального розшуку Суворовського відділу поліції.

 «Правоохоронці під виглядом потенційних виконавців вийшли на замовницю і через посередника запропонували їй свої послуги. Жінка схвалила кандидатури трьох співучасників і попередила, що приміщення ломбарду обладнано камерами відеоспостереження, тому все має відбуватися максимально правдоподібно, із застосуванням насильства і погроз зброєю», - сказав Іващенко.

Не здогадуючись, що має справу з поліцейськими, вона детально проінструктувала їх. Згідно з планом, напад мав відбутися наприкінці травня у вечірній час в день, коли жінка буде на зміні. Передбачалося, що приблизно о 21:00 вона вийде на вулицю курити. Це означатиме, що в ломбарді немає нікого стороннього. Тільки-но жінка зайде у приміщення, це й буде сигналом до початку дій.

Організатор також намалювала схему приміщення ломбарду, розповіла, де розміщується сейф і ключі від нього. Крім того, повідомила, що в кишені у неї лежатиме кнопка пульта виклику охорони, яку «нальотчики» повинні відразу ж забрати.

Як винагороду зловмисниця пообіцяла «виконавцям» всі цінності, які вони винесуть з ломбарду. Вона ж планувала забрати своє золото, а також 10 тис. грн за організацію злочину.

Як зазначили в поліції, дотримуючись інструкцій, правоохоронці інсценували збройний розбійний напад. У результаті вони заволоділи» ювелірними виробами на загальну суму майже 0,5 млн грн і грошима в сумі 21 тис. грн.

 «Пізніше всі прикраси описали, їх повернуто власникам ломбарду, а на гроші суд наклав арешт», - наголосив Іващенко.

Організатора правоохоронці затримали через деякий час - в одному з барів жінка зустрілася з посередником і отримала від нього свою "винагороду" – 10 тис. грн, які поліцейські попередньо обробили люмінесцентним порошком. Щойно помічені гроші опинилися в руках зловмисниці, її було затримано співробітниками поліції і прокуратури.

 «За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Затриманій повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 27 (види співучасників) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - сказав Іващенко.

Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі.