фото: УНИАН

В інтерв'ю "Українській правді" він розповів, чому дарує скільки нагородної зброї.

"1085 стволів міністр Аваков видав за 2014-2016 роки, це мої прямі повноваження, які я не погоджую ні з ким. З них 817 видано бійцям і офіцерам Нацгвардії, Нацполіції, МВС, УДО, Міноборони. 78 – волонтерам, 13 – працівникам прокуратури. Окремо ще 25 – працівникам Донецької і Луганської областей, теж, сподіваюся, зрозуміла моя логіка", - заявив міністр внутрішніх справ.

Читайте такожУ Міноборони розповіли, за що Полторак нагородив політиків іменною зброєю

Відео дня

Крім того, кажучи про отримані депутатами Ради 97 стволів, він розповів, що ці народні обранці так чи інакше мали відношення до подій на сході чи на Майдані. "Якщо я знав, що вони там були, гідно виконували певні функції, я їх нагороджував", - пояснив свій вчинок Аваков.

Відповідаючи на питання про нагородження Яценюка зброєю, якою той нібито не користується, глава МВС зазначив: "Чому не користується? Він так стріляє, що якщо ви побачите – очманієть. – Сміється. – Тільки не запитуйте про "чеченський досвід". Це військова таємниця", - підсумував Аваков.

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив Арсенія Яценюка кулеметом "Максим" під час перебування останнього на посаді прем'єр-міністра.