У Москві намагаються усіма засобами підживлювати внутрішньополітичну кризу в Україні.

Як зазначає в огляді європейської преси “Німецька хвиля”, про це пише німецька газета “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, аналізуючи внутрішньополітичну ситуацію в Україні та загострення боротьби між представниками української політичної еліти.

За повідомленням “Німецької хвилі”, європейська преса уважно стежить за розвитком внутрішньополітичної кризи в Україні.

Відео дня

Так, датська газета “Politiken” вважає, що відверта боротьба за владу керівників України робить їм недобру послугу. “ЮЩЕНКО сподівався, що своїм підкреслено гострим засудженням Москви він поліпшить шанси своєї країни на членство в ЄС і НАТО. Утім, скептиків щодо подальшого розширення Євросоюзу навіть побільшало”, - зазначає видання.

“Без перспективи членства в ЄС позиції ЮЩЕНКА у владній боротьбі з ТИМОШЕНКО стануть ще слабшими”, - вважає “Politiken”.

Такої ж думки дотримується німецька газета “Süddeutsche Zeitung”: “Намагання провідних чиновників Секретаріату Президента дискредитувати главу уряду не в останню чергу пов’язують із результатами останніх опитувань в Україні. Згідно з ними, ЮЩЕНКО не має жодних шансів утриматися в кріслі Президента на наступних виборах”, - зазначає “Süddeutsche Zeitung”.

На думку “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, провідні українські політики з прозахідного табору – Віктор ЮЩЕНКО та Юлія ТИМОШЕНКО – так затято борються одне проти одного, що для створення нової урядової кризи їм уже навіть не потрібна допомога дружньо налаштованої до Москви опозиції. “Однак переконливі заявки на членство в НАТО і ЄС виглядають інакше”, - пише газета.

Як підкреслює видання, “у Москві це добре розуміють і намагаються усіма засобами плекати та підживлювати внутрішньополітичну кризу в близькому зарубіжжі і не дати можливості далекому Вашингтону чи неквапливому Брюсселю залагодити її”.