Фото УНІАН

«09.08.2016 в судове засідання третій раз забезпечена явка для допиту потерпілої з ч. 2 ст. 153 КК України (зґвалтування), однак судове засідання в черговий раз було зірвано стороною захисту. Так, в судове засідання не прибув захисник обвинувачених Драговоз Вадим Анатолійович», - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

У зв'язку з цим суд був змушений перенести судове засідання на 11:30 16 серпня. Відзначається, що судом будуть вжиті заходи щодо залучення захисника до дисциплінарної відповідальності.

Читайте такожВ Оболонському райсуді скасували всі сьогоднішні засідання окрім справи "торнадівцев", біля будівлі сталася сутичка

Відео дня

Раніше інший захисник бійців розформованого батальйону "Торнадо" Володимир Якимів повідомив, що Драговоз задіяний в іншій справі і "перебуває в слідчому ізоляторі зі слідчою групою".

В Оболонське управління поліції Головного управління Національної поліції р. в Києві доставили двох учасників зіткнень біля Оболонського районного суду р. Києва.

«До цього часу в Оболонське управління поліції доставили двох людей, які були активними учасниками подій, що відбувалися під стінами суду 2 серпня. Правоохоронці встановлюють їх анкетні дані», - повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

Фото УНІАН

2 серпня під будівлею Оболонського райсуду, де розглядалася справа бійців розформованої спецроти «Торнадо», зібралися прихильники підсудних. Вони вимагали пустити їх на засідання суду, яке проходило в закритому режимі. Під час мітингу сталися зіткнення прихильників «торнадовцев» з правоохоронцями. Поліція оголосила підозру трьом найбільш активним учасникам сутичок.

Читайте такожГПУ оприлюднила відео з закритих судових засідань над "торнадівцями"

Крім того, в суді тоді заявили, що зірвали засідання самі обвинувачені.

17 червня 2015 року суд заарештував вісьмох бійців роти "Торнадо" за підозрою у скоєнні ряду тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти Руслан Онищенко в період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували, заявили в ГПУ. У той же день міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».