Віктор Пинзеник
Міжнародний валютний фонд розраховує на швидку стабілізацію ситуації у фінансово-економічній сфері України.

Як повідомляє прес-служба Президента України, про це йшлося під час зустрічі Президента України Віктора ЮЩЕНКА з місією Міжнародного валютного фонду в Україні.

Участь у зустрічі взяли також міністр фінансів України Віктор ПИНЗЕНИК, голова Національного банку України Володимир СТЕЛЬМАХ, перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр ШЛАПАК.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО подякував місії МВФ за спільну роботу, проведену в ході її попереднього візиту, високо оцінивши її внесок у прийняття позитивного рішення щодо надання допомоги Україні.

«Ми хочемо висловити подяку вам за блискучу позицію, яка дала змогу оперативно отримати відповідні позитивні рішення щодо фінансової допомоги», – сказав Президент.

При цьому В.ЮЩЕНКО висловив упевненість, що Міністерство фінансів, Міністерство економіки і Національний банк України виконають умови домовленостей, досягнутих із МВФ, які є умовою надання кредитних коштів.

Зі свого боку, голова місії МВФ в Україні Джейла ПАЗАРБАЗІОЛУ під час зустрічі наголосила, що Міжнародний валютний фонд розраховує на швидку стабілізацію ситуації у фінансово-економічній сфері в Україні. «Економіка проходить період коригування й пристосування до ситуації. Я сподіваюся, що незабаром настане період стабілізації», – сказала вона.

Голова місії МВФ також підкреслила, що, на думку експертів Фонду, ситуація в Україні розвивається за оптимістичним сценарієм. «Зараз наш погляд на розвиток ситуації дуже оптимістичний», – зазначила Д.ПАЗАРБАЗІОЛУ.

Вона також позитивно охарактеризувала дії НБУ, Міністерства фінансів і Міністерства економіки щодо стабілізації ситуації.

Під час зустрічі йшлося про ситуацію у фінансовому та банківському секторах України, на українському валютному ринку, а також у низці галузей економіки.

Сторони також обговорили ситуацію в Пенсійному фонді, формування Державного бюджету на 2009 рік, зокрема, основні бюджетні параметри на наступний рік.

Також обговорювалося питання використання коштів, наданих МВФ, для вирішення проблеми компанії «Нафтогаз України».