На Прикарпатті призупинено експлуатацію 9 канатних доріг.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі територіального управління Держгірпромнагляду Івано-Франківській області.

Під час перевірки інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області утримання та безпечної експлуатації пасажирських підвісних канатних доріг (ППКД) було виявлено 48 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Призупинено експлуатацію 9 канатних доріг, до адміністративної відповідальності притягнуто директора ТОВ "Захід-ЛТД" та начальника групи канатних доріг ТОВ "Скорзонера" (ГК “Буковель”).

Відео дня

Зокрема, ТОВ «Захід ЛТД» (селище Ворохта Яремчанської міської ради) не провело ремонт приміщення електророзподільної станції. Тут не дотримуються термінів проведення планово-попереджувальних ремонтів, не здійснено вирубку гілок дерев у зоні руху крісел. На навчально-спортивній базі «Україна» не вирішено питання ремонту канатної дороги.

У ТОВ «Скорзонера» (гірськолижний комплекс «Буковель»), що у селі Поляниця, в окремих паспортах канатних доріг не внесені зміни про відповідальних осіб та не вказані номери наказів про їх призначення, у журналах реєстрації денних оглядів канатних доріг несвоєчасно робляться записи про перевірку справності опор і крісел, недооформлено картки реєстрації проведення технічних обслуговувань ППКД.

На Прикарпатті зареєстровано 17 підвісних пасажирських канатних доріг.