Увечері мають випустити ще 6 осіб / УНІАН

Про це у Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

 «Перших чотирьох звільнених із десяти заарештованих під час обшуку у Марлена Мустафаєва зустрічають біля відділу поліції», - написав він і розмістив відповідне фото.

Читайте такожКрим в умовах російської окупації: 17 зниклих, 12 загиблих, 39 політв'язнів

Відео дня

За даними Наумлюка, інших заарештованих повинні випустити ввечері.

Він також написав, що до Залізничного відділу «поліції Сімферополя» прийшли десятки кримських татар зустрічати тих, кого заарештували після обшуку у Мустафаєва.

 «Людей затримали за те, що вони приїхали підтримати Мустафаєва і транслювати те, що відбувається в соцмережах. Десять осіб отримали по п'ять діб арешту. Думаєте хтось після цього злякався прийти до відділу поліції? Та вони взагалі все тепер стрімлять.

Приїхав наряд поліції. «Хто тут старший?», - запитує поліцейський. «Таких немає», - відповідають. Здається, не дуже повірив, що десятки людей можуть зібратися без будь-якої організації та «старших», - повідомив журналіст.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого в сімферопольському селищі Кам'янка окупанти провели обшук і заарештували Марлена Мустафаєва. Його звинувачують у демонстрації в соцмережах у липні 2014 року символіки забороненої в Росії мусульманської організації «Хізб ут-Тахрір».

Одночасно із затриманням Мустафаєва поліція затримала 10 кримських татар, які знімали на телефони й вели стрім-трансляції події в Кам'янці. Всім їм було пред'явлено звинувачення в участі в несанкціонованому масовому заході та присуджено адміністративний арешт на 5 діб.